15 Mayıs 2014 Perşembe

Soma..

Nerden nasıl bir giriş yapacağım hiç bilmiyorum.Soma'daki ölü sayısı 282'ye ulaşmış ve bu sadece tespit edilen, medyaya yansıtılan..daha maden ocağında çıkarılmayı bekleyen yüzlerce ceset var..yazması ne kolay dimi, yetersiz hatta neredeyse sıfır iş güvenliği, ihmal, daha fazla rant, daha fazla kar için yitip giden yüzlerce can..

Ateş düştüğü yeri yakar, gece boyunca yatağımda dönüp durdum uyku girmedi gözüme ama biliyorum ki bu katliamı son nefesime kadar unutmayacağım ama acım dinecek, yüzüm gülecek, unuttuğum anlar olacak.Peki bu katliamda evladını, babasını, eşini, kardeşini, yakınını kaybetmiş insanlar bu acıya nasıl dayanacak?Hangi güç onları ayakta tutabilecek?

Bu katliamda büyük emeği geçen iktidarın, somada hayatını kaybetmiş işçi yakınlarına saldıran başbakan müşteşarı yusuf yerkel'in şerefsizinin, madenlerde inceleme ve denetleme yapılmasını engelleyerek işcilerin hayatları ile oynayan devletin, 1800'lü yıllarda yaşanan olayları örnek gösteren bir başbakanın hala pişkince konuşmasına, ortada gövde gösterisine maruz kalacaklar, kalacağız..

Ve bir kez daha anladım ki tek bir cehennem var o da şuan içinde yaşadığımız cehennem.

2 yorum:

  1. Artik konusmak degil tekme atmak istiyorum. Onu da yapiyorlar..

    YanıtlaSil
  2. gasil dayanılacak gibi değil.Gerçekten bir gün hak yerini bulacak mı?Acı yüreğe düştükten sonra bu olaydan sorumlu herkes can çekişerek geberse neye yarar giden gittikten sonra..

    YanıtlaSil