20 Aralık 2011 Salı

Denizatı

Bugün işyerinde denizatı beslemek isteyen yönetici için İzmir'de ki tüm petshopları aradım.Her birinden farklı birşey öğrendim haliyle.Dişi denizatı yumurtalarını erkeğin karnında bulunan keseye doldurur ve yumurtalar erkek denizatının kesesinde döllenir, olgunlaşır ve  2-3 haftalık kuluçka döneminden sonra erkek denizatı doğururmuş.Gözleri birbirinden bağımsız hareket edebiliyormuş.(aynı anda aşağı yukarı veya sağa sola bakmak nasıl olurdu acaba?Önce sağa sonra sola sonra yine sağa bak geç kuralı değişir miydi?Neyse konudan sapmayalım)Su içinde dikey vaziyette yüzmeleri çok eğlenceli.Birde çok asil ve zarif hayvanlar.Denizatı akvaryumunun kurulması ve burda başka canlıların yaşamaması gerekmiş çünkü denizatları narin narin yeme doğru giderken japon balığı çoktan mideye indirmiş bulunuyor ve bu yüzden genelde açlıktan ölüyorlarmış.65465469.aradığım yerde şöyle bir konuşma geçti;
b:Merhaba, denizatı satışı yapıyor musunuz?
o:Ne denizatı mı? Ne yapacaksınız denizatını?
b:Yemeycez heralde beslicez.
o:yok bizde
b:iyi....

4 yorum:

  1. Halbuki yicez deseydin, petşopçu insanın da anlatacağı bi hikayesi olurmuş. Belki bloguna da yazarmış. Belli olmaz bu işler sonuçta.

    YanıtlaSil
  2. Denizatı en kolay yakalanabilir canlıymış duyduğuma göre. Sadece denizatlarının olduğu yere ip germeniz yeterliymiş. Gidip ipe takılıyorlarmış :)

    YanıtlaSil
  3. Ve ne yazık ki nesli tehlikede olan bir canlı.. sanırım bu sevdadan vazgeçireceğim ;) Ofiste kedi fikrini önersem çok mu garip kaçar ?:)

    YanıtlaSil