1 Şubat 2012 Çarşamba

Yok daha neler

Bugün yakın zamanda evlenecek olan iş arkadaşımı bu gereksiz mutfak eşyalarına bakarken yakaladım.Bu kadar zor olmamalı bazı şeyler.Şimdi aşağıdaki gereksiz mutfak eşyalarını almamak için yapılması gerekenleri tek tek açıklayarak bugünkü saçmalığımızı tamamlayalım.



Konserve Açacağı: Elin kremliyse elini yıkarsın, bezle açmaya çalışırsın, sıcak suyun altına tutarsın daha kuvvetli birine bu ulvi görevi havale edersin hiç olmadı duvara çarp ya aaa

Peynir Kesici:14.yy da Romalılar bıçağı icat etmiş.Boşuna mı icat etmiş.Tabiki de hayır! Peynir kesmeye duyulan ihtiyaçtan dolayı icat edilmiş.Lisedeyken bir grup manyak arkadaşım vardı ne zaman gevrek, boyoz alsak hepsini tek tek koklayıp bu yumurta kokukor diyip yemezlerdi.Hatta kantinciyle bu yüzden kavga ederlerdi .Bunu da peyniri bıçakla kestikten sonra bıçağın peynir koktuğunu söyleyip o bıçağı kullanamayan bazı nefret edilesi takıntılıcanlar icat etmiş olabilir.
Muz Kutusu: Her muz aynı ebatlarda değil ki! Alırken bu kutuya uyuyor mu diye tek tek bakacak mıyız yani.Şuan bu muz aletini kullanmamızda ki tek olumlu yanın anasınıfına giden bebeler için meyve yemeye teşvik edebilir olduğunu düşünüyorum.


Yumurta kesici:Eskinden kahvaltı masalarında yumurta tokuştururduk.Herkesin yumurtasını kırıp zafer kazanan kişi sofrayı toplama işine karışmaz ve istediğimiz kişinin kafasında kırabilme hakkını elde ederdik.Ama evinde yumurta kesici ile büyüyen çocuğun annesi yumurta kesici ile çocugun yumurtasının kafasını uçurduğundan çocugu bu zaferi hiç tadamayacak!

Turunçgil soyucu: Portakal ve sert mandalina soymayı sevmeyen biri olarak bu aleti beğendim.Ama yine de saçma lan.
Sebze Temizleme fırçası: Sebzelerinde dişleri var evet ! Yakında satışa sunulacak bir diğer ürünümüz; Sebze temizleme macunu.

4 yorum: